ncelikle şunu söylemek isterim. Eğer Ordu, Mersin, Balıkesir takımlarının play-of’tan çıkma şansları ne kadarsa Samsunspor’un da o kadar… Hatta şu grafiğiyle çok daha fazla… Çünkü diğerlerine göre fizik kalitesi, çabuk ve süratli olması, isteği-arzusu, seyirci potansiyeli son derece yüksek bir takım. Bunun için Samsunspor bu maçta rakiplere geliyorum “Beni de hesaba katın” mesajını net bir şekilde verdi.
Eğer Kalpar hoca koşullara göre bir stratejik hata yapmaz ise net olarak görünüyor ki Play-of’tan çıkacak 3.takım Samsunspor olacaktır.Bir futbol mucizesi yada olgusu ortaya çıkar ise ikinci olarak ta süper lige çıkabilecek bir seyir görünmektedir.Kalpar hoca biraz yürekli olabilir korkmadan oynatabilirse rakiplerin puan kaybetmesi halinde neden olmasın derim.
Sadece eksiği kendine ait bir futbol kültürünün olmaması…
Dünkü maç için şöyle oynadı böyle oynadı diyerek yazacak bir şey yok gibi… Çünkü her iki takım topladığı puanların etkisiyle fazla rahat çıktılar ve genelde ‘’rölanti’’ de oynadılar.
Fakat Samsunspor’un fizik kalitesi mücadelesi kazanma isteği Urfaspor’dan daha fazlaydı. Temposuz heyecansız bireysel becerilerin sergilendiği bir maç oldu… Dün özellikle savunmanın sağında oynayan Canberk ve merkezde oynayan Cemil önemli hamleler yaptı. Canberk’in ofans özelliği Urfa’yı baskı altına almaya yetti. Onun sağbek oynaması savunmanın sibob’u gibiydi. Ancak Canberk’in birçok bireysel özelliğe ihtiyacı olduğunu, bunları kazandığı zaman ikinci bir Gökhan gönül olabileceğini söyleyebilirim.
Önlerindeki Adnan’ın çok koşup, çok açık kapatmak istemesi zaman zaman pas hatası yapmasına neden oldu. Ancak rakibi kesmede başarılıydı. Orta sahada Arif göze batmasa da oyun kurmaya çalıştı.İlerideki Ekigo ve Umar (oyunda kaldığı sürede) ikilisi ile savunmadan destek olan Canberk dikkatli, çabuk ve dikine oynayarak takımı ileri taşıdı. Adiloviç istekliydi. Canberk’in ürettiği pozisyondan da Adiloviç müthiş bir vole ile skoru üçledi…Samsunspor özellikle ligin ikinci yarısından itibaren değişikliğe ugradı.
Öyle ki Samsunspor eskiden top rakipteyken fazla görünmezken şimdilerde adeta ısırıyor Samsunspor’un saha içi organizasyonu çok iyi olmasa da fizik gücü oldukça yüksek. Baskılı oyununu doksan dakikaya yayma becerisini gösterebiliyor. Özellikle kazandıkları topla tehlikeli bölgede bir kişi varken birden 4-5 kişi olabiliyor. Daha çok pozisyona giriyor nerede nasıl baskı yapacağını, oyun alanının bütününü kullanmayı,
hücumda çoğalmayı, topun arkasında olmayı, yardımlaşmayı, çabuk ve dikine oynamayı yapabiliyor. Dağınık gibi olsa da skoru alabiliyor.
Samsunspor’da “Maçın yıldızı” diyebileceğim iki isim var. Biri her geçen gün oynadıkça üstüne koyan ‘’CANBERK’’ diğeri hangi nedenden olursa olsun formayı alıp vermeyen kaleci ‘’FURKAN’’dır.
Kısaca bu olumlu tablo ile şampiyonluğun uzak olmadığı açıktır.
Fedayi Aksoy
Yorumlar