Bu Hartia 81 İl Toprağı Kullanılarak Yapıldı

Türkiye’de bir ilk!.. şehit topraklarının’da bulunduğu 81 il toprağı bu haritada..

Samsun’da hediyelik eşya üreticisi Kerem Arslan, Çanakkale ve Kars’ta şehitliklerden olmak üzere 81 ilden getirttiği topraklarla tamamen el emeği Türkiye haritası yaptı.

Arslan, yaptığı açıklamada, topraktan Türkiye haritası yapma fikrinin 4 yıllık bir proje olduğunu ve projesini hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Avrupa’da yaşayan ve toprak hasreti çeken vatandaşların Türkiye’ye geldiğinde toprağı öpmesinden esinlendiğini anlatan Arslan, vatan toprağının kutsal olduğunu ifade etti.

Vatan hasreti çeken gurbetçilerin bu hasretini gidermek için Türkiye’nin her ilinden toprak getirterek Türkiye haritası yapmaya karar verdiğini anlatan Arslan, şunları dile getirdi:

“Bu proje 4 yıl önce doğdu ve nasıl yaparım diye üzerinde çalıştım. Önce illerden gelecek toprakları koyabileceğim şekilde her ilin sınırlarını ve polyesterden haritanın zeminini hazırladım. Haritayı oluşturduktan sonra 81 ilden toprak toplamaya başladık, 2 yıl bunun için uğraştık. Topraklar geldikten sonra haritayı tamamlamak için de 2 yıl uğraştık. Toprağı Türkiye haritasının içine koyduktan sonra çeşitli denemeler yaptık. Soğuk ve sıcağa karşı dayanıklı olması, toprağın haritanın içinde sabit kalması gibi. Sonunda haritayı tamamladık. Türkiye’nin manevi değeri en yüksek olan hediyelik eşyasını yaptığımızı düşünüyorum.”.

Çanakkale ve Kars’tan şehitlik toprağı

Arslan, 79 ilden özel bir yer belirtmeden toprak getirtirken, Çanakkale ve Kars’tan şehitliklerden toprak alındığını belirterek, “Gurbette yaşayanlar birbirlerine ‘toprağım’ diye hitap eder. Toprağın manevi değeri çok yüksektir. Türkler için bu topraklar çok değerlidir. Zaten Türkiye haritasını oluştururken de manevi değeri yüksek yerlerden toprak getirtmeye çalıştım. Çanakkale ve Kars’ta şehitliklerden toprağı getirttim. Bir de Tokat’tan dedemin mezarından getirdiğim toprağın da Türkiye haritasında yer almasını istedim” dedi.

Her ilin toprak rengi farklı

Haritada her ilin toprak renginin farklı olduğunu dile getiren Arslan, “İlk etapta illerden gelen toprakların renklerinin birbirleriyle uyuşmadığını gördüm, yanlış gönderildiklerini düşündük ve tekrar istedim. Yine aynı şekilde gelince çok şaşırdım. Bu renk cümbüşü beni çok etkiledi” ifadesini kullandı. web adresi

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?


Copyright, Her hakkı saklıdır. samsunrehberim.com | 2023

Iyzico

Samsun Beyaz Eşya Servisi - Atakum Beyaz Eşya Servisi